Vind en koop je droomhuis met zekerheid.

Kundig en betrokken
Altijd een stapje extra

  Stuur ons een bericht

  Proactieve begeleiding in jouw belang!

  Ben je op zoek naar een nieuwe woning? Onze aankoopbegeleiding kan je tijd en geld besparen en je behoeden voor valkuilen. Wij helpen je om je woonwensen in kaart te brengen, gaan mee naar bezichtigingen, onderhandelen scherp en nemen je de contractuele afwikkeling uit handen tot aan de sleuteloverdracht bij de notaris.
  Uitgebreid netwerk
  Volop kennis van de woningmarkt
  Deskundig advies

  Dit mag je van ons verwachten

  Bas verkocht

  Woonwensen in kaart brengen

  Wij helpen jouw woonwensen en financiële mogelijkheden helder te krijgen en gaan voortvarend op zoek naar jouw droomhuis. Via de uitwisselingssystemen van NVM en ERA weten wij eerder dan funda.nl welke huizen en appartementen in de verkoop komen. In IJsselstein maar ook ver daarbuiten. Uiteraard trekken we direct aan de bel bij interessante nieuwkomers.
  Rob verkocht

  Bezichtigen doen we samen

  Bezichtigingen doen we samen. Onze makelaars gaan mee naar alle woningen die aansluiten bij jouw wensen en bestedingsruimte. We beoordelen de (bouwkundige) staat van onderhoud, inhoud & oppervlakte, constructie & kwaliteit van de gebruikte bouwmaterialen, isolatie & energiezuinigheid en wijzen je op mogelijke minpunten. Soms adviseren we een bouwkundige inspectie of doen we zelf aanvullend onderzoek. Bijvoorbeeld door een bestemmingsplan of bouwbesluit op te vragen of bepaalde milieuaspecten te controleren.
  Bas verkocht

  Scherp en objectief makelaarsoog

  De meeste mensen bekijken hun droomhuis met een roze bril. Een scherp en objectief makelaarsoog kan verschil maken tussen impulsief en verstandig kopen. Wij behoeden je voor valkuilen, onderhandelen scherp over prijs, leveringsvoorwaarden & opleverdatum en nemen je de contractuele afwikkeling uit handen. We controleren de koopovereenkomst, helpen je bij de bevestiging daarvan, begeleiden je bij de eindinspectie en vergezellen je naar de notaris voor de akte van levering. Pas als je de sleutel van jouw nieuwe huis ontvangt, is onze aankoopbegeleiding met succes afgerond.
  Aarendonk ERA Makelaardij begeleidt woningaankopen overal in Nederland. Lees hier de beoordelingen van onze opdrachtgevers.
  Graag komen wij bij je langs voor een kennismaking en een vrijblijvend adviesgesprek over jouw woonwensen.
  Direct contact opnemen

  Gratis woonscan

  Ben jij op zoek naar een specifieke woning? Heb je een bepaalde wijk op het oog? Of wil je weten wat jouw budget waard is? Maak dan gebruik van onze gratis WoonScan. Tijdens een vrijblijvend adviesgesprek brengen we samen jouw woonwensen in kaart. Aan de hand van jouw verlanglijstje, attenderen we je daarna kosteloos op interessante nieuwkomers op de markt.

  Ook hebben we regelmatig panden in de stille verkoop. Onze WoonScan verplicht je tot niets. Wel ben je na afloop goed geïnformeerd over alles wat er komt kijken bij een woningaankoop.
  Ik wil graag een gratis woonscan
  Aankoopmakelaar

   Stuur ons een bericht

   2000+ Tevreden klanten gingen je voor

   Onze aanpak werpt z’n vruchten af. Met dank aan onze tevreden klanten ‘makelen’ wij al bijna 50 jaar in IJsselstein en omliggende gemeenten. Na afronding van onze aankoop- of verkoopbegeleiding, vragen wij klanten altijd om een beoordeling via funda, Google of ERA. Lees hoe onze hulp en advies het verschil maken. Eerlijke woorden zonder franje!
   Lees hier de beoordelingen

   Veelgestelde vragen

   Heb je nog vragen? Hieronder vind je onze veelgestelde vragen.
   Wanneer ben ik in onderhandeling?

   Je bent in onderhandeling zodra de verkoper reageert op jouw bod, bijvoor-beeld in de vorm van een tegenbod. Ook kan de verkopende NVM-makelaar uitdrukkelijk aangeven dat hij met jou in onderhandeling is. Als de makelaar aangeeft dat hij jouw bod met de verkoper zal overleggen, ben je dus nog niet in onderhandeling.

   Mag een makelaar doorgaan met bezichtigingen als er al over een bod onderhandeld wordt?

   Ja, dat mag. Een onderhandeling leidt niet altijd tot verkoop. De verkoper kan daarnaast graag willen weten of er meer belangstelling is. De eerste bieder hoeft nog niet de beste te zijn. Daarom gaan de bezichtigingen door. Er mag ook met meer dan een partij tegelijk onderhandeld worden, maar dit moet de makelaar dan wel duidelijk gemeld hebben. Vaak zal de verkopende makelaar aan belangstellenden vertellen dat de woning, zoals dat heet, ‘onder bod’ is. Een belangstellende mag dan wel een bod uitbrengen, maar krijgt daar geen antwoord op totdat de onderhandeling met de eerste geïnteresseerde beëindigd is. De makelaar zal geen mededelingen doen over de hoogte van de biedingen. Dit zou het overbieden kunnen uitlokken.

   Kan verkoper de vraagprijs van een woning tijdens de onderhandeling verhogen?

   Ja, dat kan. Als de vraagprijs alleen een uitnodiging is tot het doen van een bod (zoals beschreven onder ‘Word ik koper als ik de vraagprijs bied?’), dan kan de verkoper ook besluiten de vraagprijs te verlagen of te verhogen. Tijdens een onderhandeling worden er vaak door de partijen over en weer biedingen gedaan. Pas als de verkopende partij een bod aanvaardt, is er sprake van een koop. Als de verkoper een tegenbod doet, kan de koper de koop tot stand brengen door dit tegenbod te aanvaarden. Andersom is dat ook mogelijk. Als de potentiële koper een tegenbod doet dat afwijkt van het bod dat de verkopende partij eerder heeft gedaan, dan vervalt het eerdere bod van de verkopende partij. Dus ook als de partijen ‘naar elkaar toekomen’ in het biedingsproces kan de verkoper ineens besluiten om toch zijn tegenbod weer te verhogen, en de koper kan besluiten zijn bod te verlagen.

   Wanneer komt de koop tot stand?

   Als de verkoper en koper het mondeling eens worden over de voor hen belangrijkste zaken bij de koop, is er een koop. De verkopende makelaar legt deze koop schriftelijk vast in een koopakte. Sinds 1 september 2003 geldt in Nederland de ‘wet koop onroerende zaken’. Sindsdien is de koop van een woning pas gesloten als de koopakte door koper en verkoper is getekend.

   Wat houdt de bedenktijd in?

   Een consument die een woning koopt heeft drie dagen bedenktijd. Daarin kan hij de overeenkomst zonder opgaaf van redenen en verdere gevolgen alsnog ongedaan maken. Deze bedenktijd is er altijd: koper en verkoper kunnen niet afspreken dat deze niet van toepassing is. De bedenktijd begint om 00.00 uur van de dag die volgt op de dag dat de koper (een kopie van) de door beide partijen getekende koopakte heeft ontvangen.
   Wanneer de bedenktijd op een zaterdag, zondag of algemeen erkende feestdag eindigt, wordt deze verlengd tot en met de eerstvolgende dag die niet een zaterdag, zondag of algemeen erkende feestdag is. De bedenktijd wordt dus zonodig verlengd, zodat daarin minstens twee dagen voorkomen die niet een zaterdag, zondag of algemeen erkende feestdag zijn.

   Word ik koper als ik de vraagprijs bied?

   De Hoge Raad – het hoogste rechtscollege – heeft in een vonnis bepaald dat de vraagprijs van een woning een uitnodiging is tot een bieding. Als u dus de vraagprijs uit een advertentie of woninggids biedt, doet u een bod. De verkoper kan dan nog beslissen of hij uw bod wel of niet aanvaardt of dat hij zijn makelaar een tegenbod laat doen.

   Wat is een bankgarantie?

   Tot zekerheid voor de nakoming van de verplichtingen van de koper wordt de waarborgsom uiterlijk binnen circa 4 weken na de mondelinge overeenkomst gestort in handen van de notaris. Dit is een bedrag ter grootte van 10% van de koopsom. In plaats van een waarborgsom kan de koper ook een schriftelijke bankgarantie doen, mits deze bankgarantie onvoorwaardelijk is, en is afgegeven door een in Nederland gevestigde bankinstelling.

   Wat houdt het energielabel in?

   Sinds 1 januari 2008 is iedere woningeigenaar verplicht een energielabel van zijn woning te hebben bij verhuur/verkoop. Met dit label krijgt de nieuwe gebruiker van de woning inzicht in de te verwachten energielasten. Gebouwen met een relatief laag energieverbruik worden op die manier aantrekkelijker voor potentiële gebruikers. Een speciale controleur kijkt elk huis na op het energieverbruik. Wie zijn huis wil verhuren of verkopen, moet het energielabel laten zien aan mogelijke nieuwe bewoners.

   Mag een makelaar tijdens de onderhandeling het systeem van verkoop wijzigen?

   Dat mag. Eén van de partijen mag de onderhandelingen beëindigen. Soms zijn er zoveel belangstellenden die de vraagprijs bieden of benaderen, dat het moeilijk te bepalen is wie de beste koper is. In een dergelijk geval kan de verkopende makelaar - in overleg met de verkoper – besluiten de lopende onderhandeling af te breken en de biedprocedure te wijzigen. Uiteraard dient hij eerst de eventueel gedane toezeggingen na te komen. De makelaar kan vervolgens bijvoorbeeld voor een inschrijvingsprocedure kiezen. Alle bieders hebben dan een gelijke kans om een hoogste bod uit te brengen.

   Wie bepaalt de vraagprijs van een woning?

   De verkoper bepaalt voor welk bedrag hij zijn woning verkoopt, in overleg met zijn makelaar. De koper kan onderhandelen over de prijs, maar de verkoper beslist. Dat geldt voor alle zaken die de verkoper belangrijk vindt om over te beslissen, ook of de verkoper zijn woning wel of niet aan deze koper wil verkopen. Soms besluiten verkoper en koper over een aantal minder belangrijke zaken - zoals roerende zaken – pas te onderhandelen als ze het over de hoofdzaken eens zijn. In een dergelijk geval kan een rechter wel bepalen dat de partijen, nu ze het over de door hen zelf aangegeven hoofdzaken eens zijn, moeten doorgaan met onderhandelen tot er een redelijk resultaat is bereikt.

   Wat zijn de ontbindende voorwaarden?

   Een koop kan tot stand komen onder voorbehoud van financiering. Het voorbehoud wordt in de akte opgenomen als een ontbindende voorwaarde en biedt de kopende partij de mogelijkheid om de koopovereenkomst binnen een reële termijn te ontbinden als de financiering niet rond komt. De termijn hiervoor is vier weken na de mondelinge wilsovereenstemming. Als de kopende partij de ontbinding inroept omdat de financiering niet is gelukt, dan dient de koper dit schriftelijk te doen met het bewijs van twee afwijzingen van twee verschillende financiële instellingen.

   Heb je nog steeds een vraag?

   Neem contact op

   Blijf op de hoogte van het aanbod!

   Vul onderstaand formulier in om je direct in te schrijven voor de nieuwsbrief. Wij houden je graag op de hoogte van ons uitgelichte aanbod en weetjes over de woningmarkt.