Onze verkoopbegeleiding geeft rust, zekerheid en resultaat

Transparante communicatie
Persoonlijke begeleiding
Jouw huis verkopen

    Stuur ons een bericht

    Proactief en toegewijd

    Je woning zorgeloos verkopen tegen de hoogst haalbare prijs? Onze full service verkoopbegeleiding geeft rust, zekerheid en resultaat. Met onderscheidende verkoopinitiatieven gaan we proactief op zoek naar kopers binnen én buiten de regio. Vanuit ons landelijke ERA-netwerk bereiken we 35% meer potentiële kopers.

    Onze dienstverlening is inclusief (social) media-promotie, vier keer per jaar Landelijke Open Huizen Route, omwonendenmailingen en de unieke ERA Garantie en Service Waarborg. Uiteraard praten wij je gedetailleerd bij over elke ontwikkeling in het verkooptraject. Heb je aanvullende vragen, stel ze gerust. Een succesvol verkoopresultaat staat met tijd en toewijding.
    ERA Garantie: zekerheid voor de verkoper en een garantie voor de koper
    Inclusief tal van onderscheidende verkoopinitiatieven
    Uitstekende full service en persoonlijke verkoopbegeleiding

    Ondersteuning van begin tot eind

    Aangenaam kennismaken

    01
    Aarendonk ERA Makelaardij begeleidt je bij elke stap in het verkoopproces. Elke verkoopopdracht begint met een kennismakingsgesprek. Daarvoor komen we graag vrijblijvend bij jouw thuis. Om te luisteren, te vragen en door te vragen. Want jouw wensen staan bij ons centraal. Heb je vertrouwen in onze aanpak, dan maken we heldere afspraken over de samenwerking. Op basis van een waardebepaling van je woning en een vergelijkende marktanalyse komen we samen tot een strategische vraagprijs en een reële verkoopprijs. 
    in de reviews op funda lees je wat wij voor klanten konden betekenen bij de verkoop van hun huis.
    Met een op maat gemaakte verkoopstrategie en effectieve marketing zorgen we dat jouw woning boven de markt uitstijgt. Het marketingsysteem van ERA is standaard geïntegreerd in onze dienstverlening en is inclusief (social) media-promotie, vier keer per jaar Landelijke Open Huizen Route, omwonendenmailingen en de unieke ERA Garantie en Service Waarborg. Onze aanpak werpt z’n vruchten af: in de reviews op funda lees je wat wij voor klanten konden betekenen bij de verkoop van hun huis.

    Het maximale uit je woning halen

    02
    Met het huidige woningtekort hebben woningeigenaren over belangstelling niet te klagen. Met het oog hierop lijkt het wellicht voordelig om zelf je huis te verkopen via social media. Toch verdient onze verkoopbegeleiding zich dubbel en dwars terug. Juist met een uitgekiende verkoopstrategie is een maximale opbrengst mogelijk. Ons uitgangspunt hierbij is een proactieve aanpak. We leunen niet achterover, maar gaan proactief op zoek naar de nieuwe eigenaar voor jouw woning.
    We zetten je woning landelijk in de kijker en leggen contact met potentiële kopers.
    Op basis van een grondige markt- en doelgroepanalyse kiezen we in overleg voor een klassieke vraagprijs, een vanaf-prijs, een inschrijving, een biedingsprocedure of een veiling. Daarbij zorgen we dat alles op rolletjes loopt. We zetten je woning landelijk in de kijker, leggen contact met potentiële kopers, verzorgen de communicatie en doen de bezichtigingen. Uit ervaring weten we dat een professional met kennis van alle (bouw)technische details en gebruiksmogelijkheden meer vertrouwen wekt bij kijkers.

    Je huis als blikvanger

    03
    Voor potentiële kopers is internet dé plek om woningen te zoeken en te vergelijken. Daarom zetten we je huis digitaal in de schijnwerpers met een fraaie presentatie, inclusief hoogteopnames en 360° foto’s, die de unieke punten van je huis of appartement benadrukt. We leggen de lat bewust hoog met professionele fotografie. Een foto- en videopresentatie is vaak de eerste kennismaking met een woning, die moet gelijk goed zijn. 
    Van onze stylingadviseur krijg je praktische tips om je woning zo ruimtelijk en licht mogelijk te presenteren.
    We laten verder in 3D zien wat je allemaal in huis hebt met Matterport en een Virtual Tour. Natuurlijk zetten we Facebook en Instagram in en maken we standaard van elke woning een uitgebreide kleurenbrochure met plattegronden en professionele foto’s. Van onze stylingadviseur krijg je praktische tips om je woning zo ruimtelijk en licht mogelijk te presenteren.
    Aarendonk ERA Makelaardij helpt je in elke fase van het verkoopproces. Van de bezichtigingen en de onderhandelingen tot de juridische en financiële afhandeling. Natuurlijk zorgen we dat alles zo soepel en ontspannen mogelijk verloopt. Dat is ook de ervaring van de vele tevreden huiseigenaren die je voorgingen. Niet voor niets verwelkomen wij dikwijls trouwe klanten terug bij de verkoop van hun volgende huis. Graag komen wij bij je langs voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek en een gratis waardebepaling van je huidige woning.
    Laat je helpen door ons team

    Vrijblijvende waardebepaling

    Aan een officieel taxatierapport zijn kosten verbonden. Dit geldt niet voor een vrijblijvende waardebepaling van uw woning. Zijn er verhuisplannen en wil je weten wat je huidige woning waard is? Wij komen graag langs voor een gratis indicatie.
    Ik wil graag een vrijblijvende waardebepaling
    Aarendonk Team

    2000+ Tevreden klanten gingen je voor

    Onze aanpak werpt z’n vruchten af. Met dank aan onze tevreden klanten ‘makelen’ wij al bijna 50 jaar in IJsselstein en omliggende gemeenten. Na afronding van onze aankoop- of verkoopbegeleiding, vragen wij klanten altijd om een beoordeling via funda, Google of ERA. Lees hoe onze hulp en advies het verschil maken. Eerlijke woorden zonder franje!
    Lees hier de beoordelingen

    Veelgestelde vragen

    Wanneer ben ik in onderhandeling?

    Je bent in onderhandeling zodra de verkoper reageert op jouw bod, bijvoor-beeld in de vorm van een tegenbod. Ook kan de verkopende NVM-makelaar uitdrukkelijk aangeven dat hij met jou in onderhandeling is. Als de makelaar aangeeft dat hij jouw bod met de verkoper zal overleggen, ben je dus nog niet in onderhandeling.

    Mag een makelaar doorgaan met bezichtigingen als er al over een bod onderhandeld wordt?

    Ja, dat mag. Een onderhandeling leidt niet altijd tot verkoop. De verkoper kan daarnaast graag willen weten of er meer belangstelling is. De eerste bieder hoeft nog niet de beste te zijn. Daarom gaan de bezichtigingen door. Er mag ook met meer dan een partij tegelijk onderhandeld worden, maar dit moet de makelaar dan wel duidelijk gemeld hebben. Vaak zal de verkopende makelaar aan belangstellenden vertellen dat de woning, zoals dat heet, ‘onder bod’ is. Een belangstellende mag dan wel een bod uitbrengen, maar krijgt daar geen antwoord op totdat de onderhandeling met de eerste geïnteresseerde beëindigd is. De makelaar zal geen mededelingen doen over de hoogte van de biedingen. Dit zou het overbieden kunnen uitlokken.

    Kan verkoper de vraagprijs van een woning tijdens de onderhandeling verhogen?

    Ja, dat kan. Als de vraagprijs alleen een uitnodiging is tot het doen van een bod (zoals beschreven onder ‘Word ik koper als ik de vraagprijs bied?’), dan kan de verkoper ook besluiten de vraagprijs te verlagen of te verhogen. Tijdens een onderhandeling worden er vaak door de partijen over en weer biedingen gedaan. Pas als de verkopende partij een bod aanvaardt, is er sprake van een koop. Als de verkoper een tegenbod doet, kan de koper de koop tot stand brengen door dit tegenbod te aanvaarden. Andersom is dat ook mogelijk. Als de potentiële koper een tegenbod doet dat afwijkt van het bod dat de verkopende partij eerder heeft gedaan, dan vervalt het eerdere bod van de verkopende partij. Dus ook als de partijen ‘naar elkaar toekomen’ in het biedingsproces kan de verkoper ineens besluiten om toch zijn tegenbod weer te verhogen, en de koper kan besluiten zijn bod te verlagen.

    Wanneer komt de koop tot stand?

    Als de verkoper en koper het mondeling eens worden over de voor hen belangrijkste zaken bij de koop, is er een koop. De verkopende makelaar legt deze koop schriftelijk vast in een koopakte. Sinds 1 september 2003 geldt in Nederland de ‘wet koop onroerende zaken’. Sindsdien is de koop van een woning pas gesloten als de koopakte door koper en verkoper is getekend.

    Wat houdt de bedenktijd in?

    Een consument die een woning koopt heeft drie dagen bedenktijd. Daarin kan hij de overeenkomst zonder opgaaf van redenen en verdere gevolgen alsnog ongedaan maken. Deze bedenktijd is er altijd: koper en verkoper kunnen niet afspreken dat deze niet van toepassing is. De bedenktijd begint om 00.00 uur van de dag die volgt op de dag dat de koper (een kopie van) de door beide partijen getekende koopakte heeft ontvangen.
    Wanneer de bedenktijd op een zaterdag, zondag of algemeen erkende feestdag eindigt, wordt deze verlengd tot en met de eerstvolgende dag die niet een zaterdag, zondag of algemeen erkende feestdag is. De bedenktijd wordt dus zonodig verlengd, zodat daarin minstens twee dagen voorkomen die niet een zaterdag, zondag of algemeen erkende feestdag zijn.

    Word ik koper als ik de vraagprijs bied?

    De Hoge Raad – het hoogste rechtscollege – heeft in een vonnis bepaald dat de vraagprijs van een woning een uitnodiging is tot een bieding. Als u dus de vraagprijs uit een advertentie of woninggids biedt, doet u een bod. De verkoper kan dan nog beslissen of hij uw bod wel of niet aanvaardt of dat hij zijn makelaar een tegenbod laat doen.

    Wat is een bankgarantie?

    Tot zekerheid voor de nakoming van de verplichtingen van de koper wordt de waarborgsom uiterlijk binnen circa 4 weken na de mondelinge overeenkomst gestort in handen van de notaris. Dit is een bedrag ter grootte van 10% van de koopsom. In plaats van een waarborgsom kan de koper ook een schriftelijke bankgarantie doen, mits deze bankgarantie onvoorwaardelijk is, en is afgegeven door een in Nederland gevestigde bankinstelling.

    Wat houdt het energielabel in?

    Sinds 1 januari 2008 is iedere woningeigenaar verplicht een energielabel van zijn woning te hebben bij verhuur/verkoop. Met dit label krijgt de nieuwe gebruiker van de woning inzicht in de te verwachten energielasten. Gebouwen met een relatief laag energieverbruik worden op die manier aantrekkelijker voor potentiële gebruikers. Een speciale controleur kijkt elk huis na op het energieverbruik. Wie zijn huis wil verhuren of verkopen, moet het energielabel laten zien aan mogelijke nieuwe bewoners.

    Mag een makelaar tijdens de onderhandeling het systeem van verkoop wijzigen?

    Dat mag. Eén van de partijen mag de onderhandelingen beëindigen. Soms zijn er zoveel belangstellenden die de vraagprijs bieden of benaderen, dat het moeilijk te bepalen is wie de beste koper is. In een dergelijk geval kan de verkopende makelaar - in overleg met de verkoper – besluiten de lopende onderhandeling af te breken en de biedprocedure te wijzigen. Uiteraard dient hij eerst de eventueel gedane toezeggingen na te komen. De makelaar kan vervolgens bijvoorbeeld voor een inschrijvingsprocedure kiezen. Alle bieders hebben dan een gelijke kans om een hoogste bod uit te brengen.

    Wie bepaalt de vraagprijs van een woning?

    De verkoper bepaalt voor welk bedrag hij zijn woning verkoopt, in overleg met zijn makelaar. De koper kan onderhandelen over de prijs, maar de verkoper beslist. Dat geldt voor alle zaken die de verkoper belangrijk vindt om over te beslissen, ook of de verkoper zijn woning wel of niet aan deze koper wil verkopen. Soms besluiten verkoper en koper over een aantal minder belangrijke zaken - zoals roerende zaken – pas te onderhandelen als ze het over de hoofdzaken eens zijn. In een dergelijk geval kan een rechter wel bepalen dat de partijen, nu ze het over de door hen zelf aangegeven hoofdzaken eens zijn, moeten doorgaan met onderhandelen tot er een redelijk resultaat is bereikt.

    Wat zijn de ontbindende voorwaarden?

    Een koop kan tot stand komen onder voorbehoud van financiering. Het voorbehoud wordt in de akte opgenomen als een ontbindende voorwaarde en biedt de kopende partij de mogelijkheid om de koopovereenkomst binnen een reële termijn te ontbinden als de financiering niet rond komt. De termijn hiervoor is vier weken na de mondelinge wilsovereenstemming. Als de kopende partij de ontbinding inroept omdat de financiering niet is gelukt, dan dient de koper dit schriftelijk te doen met het bewijs van twee afwijzingen van twee verschillende financiële instellingen.

    Heb je een andere vraag?

    Neem contact op

    Blijf op de hoogte van het aanbod!

    Vul onderstaand formulier in om je direct in te schrijven voor de nieuwsbrief. Wij houden je graag op de hoogte van ons uitgelichte aanbod en weetjes over de woningmarkt.